Camping Drenthe – bungalows, chalets, blokhutten Christelijke camping in Drenthe met groot zwembad en apart peuterbad

Vanaf de Wolfskuylen starten enkele leuke routes in de omgeving.

Camping de Wolfskuylen biedt fietsers en wandelaars de mogelijkheid heel voordelig te overnachten:
– in een trekkershut per nacht vanaf € 35,=
– in een chalet per nacht vanaf € 50,=

Route Drenthe verveeld nooit:

Stille natuurgebieden, eeuwenoude dorpjes met prachtige oude boerderijen en kerken: Drenthe blijft een feest voor fietsliefhebbers.

Saksische boerderijen
Je fietst onder meer door Zweeloo dat aan het einde van de negentiende eeuw nog als inspiratiebron diende voor kunstenaars als Vincent van Gogh. Even verderop rij je door Oud-Aalden, een oud esdorp dat volledig bestaat uit prachtige Saksische boerderijen. In esdorp Gees zie je aan de Dorpsstraat de grootste zwerfkei van Drenthe liggen: hij is bijna vier meter lang en ruim twee meter hoog. Aan de Brink in Sleen kom je langs het indrukwekkende monumentale gemeentehuis uit 1938.

Boswachterij Gees
Aan natuur geen gebrek op deze mooie tocht. Je rijdt door bosgebied de Mepperdennen, maar ook door Boswachterij Gees. Hier wisselen loofbomen zich af met vennetjes en heide, aan de rand van de bossen rij je door verstilde graslanden. Net voorbij Oosterhesselen kom je door het bosrijke Landgoed De Klencke dat in het beekdal van het Drostendiep ligt. De huidige havezate dateert uit de achttiende eeuw.

Oude Drentse molens
Behalve een havezate, eeuwenoude kerkjes en Saksische boerderijen zie je ook nog twee fraaie molens tijdens het fietsen. De Hoop is een korenmolen uit 1914 in Sleen. Deze verving een eerder dat jaar afgebrande korenmolen uit 1850. De Jantina Hellingmolen dateert uit 1891. Al sinds 1652 hebben er op deze plaats verschillende molens gestaan. De huidige korenmolen verving een exemplaar uit 1835. Sinds 1740 waren de molens eeuwenlang in het bezit van de familie Helling.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

 
Tap into your circle admission essay to admission-writer.com/ of influence, expand your profile, and feed your brand reputation.

 • Facebook

  >>> meer
 • Arrangementen

  Wij hebben voor u aantrekkelijke fiets- en wandelarrangementen samengesteld. Hiermee kunt u voordelig genieten van de schitterende omgeving van de Wolfskuylen.

  >>> meer
 • Last minutes

  De laatste bungalows voor komend weekend. Profiteer van deze last minute...

  >>> meer
 • Voorseizoen

  Extra voordeel in het voor- en naseizoen. Kom ook genieten van de rust in deze voordelige periode.

  >>> meer

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Sluiten
Instellingen