Camping Drenthe – bungalows, chalets, blokhutten Christelijke camping in Drenthe met groot zwembad en apart peuterbad

Vanaf de Wolfskuylen starten enkele leuke routes in de omgeving.

Camping de Wolfskuylen biedt fietsers en wandelaars de mogelijkheid heel voordelig te overnachten:
– in een trekkershut per nacht vanaf € 35,=
– in een chalet per nacht vanaf € 50,=

Route Drenthe verveeld nooit:

Stille natuurgebieden, eeuwenoude dorpjes met prachtige oude boerderijen en kerken: Drenthe blijft een feest voor fietsliefhebbers.

Saksische boerderijen
Je fietst onder meer door Zweeloo dat aan het einde van de negentiende eeuw nog als inspiratiebron diende voor kunstenaars als Vincent van Gogh. Even verderop rij je door Oud-Aalden, een oud esdorp dat volledig bestaat uit prachtige Saksische boerderijen. In esdorp Gees zie je aan de Dorpsstraat de grootste zwerfkei van Drenthe liggen: hij is bijna vier meter lang en ruim twee meter hoog. Aan de Brink in Sleen kom je langs het indrukwekkende monumentale gemeentehuis uit 1938.

Boswachterij Gees
Aan natuur geen gebrek op deze mooie tocht. Je rijdt door bosgebied de Mepperdennen, maar ook door Boswachterij Gees. Hier wisselen loofbomen zich af met vennetjes en heide, aan de rand van de bossen rij je door verstilde graslanden. Net voorbij Oosterhesselen kom je door het bosrijke Landgoed De Klencke dat in het beekdal van het Drostendiep ligt. De huidige havezate dateert uit de achttiende eeuw.

Oude Drentse molens
Behalve een havezate, eeuwenoude kerkjes en Saksische boerderijen zie je ook nog twee fraaie molens tijdens het fietsen. De Hoop is een korenmolen uit 1914 in Sleen. Deze verving een eerder dat jaar afgebrande korenmolen uit 1850. De Jantina Hellingmolen dateert uit 1891. Al sinds 1652 hebben er op deze plaats verschillende molens gestaan. De huidige korenmolen verving een exemplaar uit 1835. Sinds 1740 waren de molens eeuwenlang in het bezit van de familie Helling.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsen door het voormalige Drentse veengebied

Rechte wegen die haaks op elkaar staan, veenkolonies die zijn uitgegroeid tot dorp: deze route neemt je mee door het voormalige Drentse veengebied. Je rijdt ook door stille natuurgebieden en plaatsjes met een eeuwenoude geschiedenis.

Verrassend Hoogeveen
De omgeving rondom Dalerpeel ademt nog de sfeer van het Drenthe uit de tijd van de grote verveningen. Je ruikt hier nog de frisse zure lucht van het veen. In Dalen kom je langs de prachtige monumentale Hervormde Kerk vijftiende eeuw. Ook zie je hier molen de Bente, een korenmolen uit 1814. Hoogeveen is het grootste plaatsje op je route. Vooral in het oude stadscentrum aan de Hoofdstraat kun je enkele monumentale panden bewonderen.

Het Mantingerveld
In Drenthe vind je nog natuurgebieden waar een ouderwetse stilte heerst. In het Mantingerveld zie je volop heide en stuifzandheuvels die begroeid zijn met jeneverbessen. In Boswachterij Gees fiets je vooral tussen loofbomen die in de jaren twintig van de vorige eeuw zijn aangeplant.

Publieke Werken
Je komt onder meer door Nieuwlande, een van de voormalige veenkolonies aan je route. Ook kom je door Elim. De naam van deze veenkolonie verwijst naar het Bijbelse Elim, een oase in de Sinaïwoestijn. Elim kreeg nationale bekendheid omdat de bekroonde roman Publieke Werken zich hier gedeeltelijk af zou spelen. Volgens lokale historici toonde het beschreven veendorp in Publieke Werken echter geen enkel raakvlak met Elim. Auteur Thomas Rosenboom heeft later ook aangegeven dat het dorp in zijn boek geheel verzonnen is.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsen door prachtige Drentse dorpjes

Drenthe staat bekend om zijn uitgestrekte en stille natuurgebieden. Maar je vindt in deze provincie ook nog authentieke oude dorpjes. Deze route laat je kennismaken met de charme van Gees, Aalden en brinkdorp Benneveld.

Saksische boerderijen
De esdorpen Gees en Aalden hebben hun authentieke karakter behouden. Je fietst door de delen van deze dorpen die beschermd dorpsgezicht genieten, omdat ze volledig uit prachtige oude Saksische boerderijen bestaan. Ook aan de brink van Benneveld maak je even een sprong terug in de tijd. Dat is nog eens genieten van de Drentse cultuurhistorie! Ook Zweeloo en omgeving mogen er zijn: het dorp diende aan het einde van de negentiende eeuw nog als inspiratiebron diende voor kunstenaars als Vincent van Gogh.

De Klencke
Er mogen dan geen grote natuurgebieden aan je route liggen, er valt volop natuurschoon te bewonderen. In het Drentse esdorpenlandschap fiets je door een mozaïek van essen, beekdalen en bosjes. Het is hier nog lekker rustig op de fietspaden, zodat je onbekommerd kunt genieten. Net voor Oosterhesselen kom je langs het bosrijke Landgoed De Klencke. De huidige havezate dateert uit de achttiende eeuw.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Fietsen door Zuidoost Drenthe

In Drenthe kun je nog mooie lange fietstochten maken door de uitgestrekte stilte en het historierijke landschap. Deze route neemt je mee door het voormalige veengebied achter Coevorden en de Duitse grens.

Amsterdamscheveld
Het gebied rondom buurtschap Amsterdamscheveld behoorde ooit tot een uitgestrekt hoogveen. In 1850 kocht een groep Amsterdamse beleggers hier een stuk veengrond dat tot begin 1900 als jachtterrein diende. Later is het alsnog afgegraven. Aan de Griendtsveenstraat kom je langs drie voormalige dienstwoningen (op nummers 39, 41 en 57) van de familie die de Griendtsveen Turfstrooisel Maatschappij runde. Het zijn rijksmonumenten. Even verderop kom je langs het unieke Industrieel Smalspoor Museum waar nog twee rijksmonumenten staan.Pittoresk Schoonebeek
In buurtschap Oosterse Bos rij je langs enkele monumentale Saksische boerderijen uit begin 1800. Schoonebeek is een van de oudste ontginningsdorpjes van Drenthe, het werd in de dertiende eeuw gesticht. In 1943 werd hier het op één na grootste olieveld op het vasteland van West-Europa gevonden. Tot 1996 is hier olie gewonnen. In het centrum van Schoonebeek staat als herinnering nog een ouderwetse jaknikker.

Industrieel Smalspoor Museum
Net voor het dorpje Weiteveen, vlakbij de Duitse grens, kom je langs het Industrieel Smalspoor Museum. Dit unieke museum werd in 1984 opgericht en beschikt over een collectie veldspoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en ander museaal materiaal. Je kunt er een tocht maken door een prachtig gebied over een grotendeels origineel traject dat vroeger nog is gebruikt voor turftransport. Tijdens de rit kom je langs de enige overgebleven turfstrooiselfabriek van Nederland. Op het museumterrein staat ook een 4-sporige smalspoorremise uit 1910. Zowel de turfstrooiselfabriek als de remise zijn rijksmonument.

Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

 

 • Facebook

  >>> meer
 • Arrangementen

  Wij hebben voor u aantrekkelijke fiets- en wandelarrangementen samengesteld. Hiermee kunt u voordelig genieten van de schitterende omgeving van de Wolfskuylen.

  >>> meer
 • Last minutes

  De laatste bungalows voor komend weekend. Profiteer van deze last minute...

  >>> meer
 • Voorseizoen

  Extra voordeel in het voor- en naseizoen. Kom ook genieten van de rust in deze voordelige periode.

  >>> meer

Cookies

We gebruiken cookies om content en mogelijke advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Sluiten
Instellingen